Verhuizing terracotta beeld Michiel de Ruyter

Geen uitdaging is te groot voor Mondial Vogel Verhuizingen! Zo stroopten de verhuizers de mouwen op om een 19de-eeuws terracotta beeld van Michiel de Ruyter te verhuizen naar een opslaglocatie. Het beeld is 2.30 meter hoog en weegt honderden kilo’s: een verhuizing met de lift in het pand was om die reden niet mogelijk. Daarom werd er gezocht naar een alternatief.

Het beeld is eigendom van het muZEEum, het Zeeuwse maritiem museum waar Mondial Vogel Verhuizingen al eerder voor heeft gewerkt. Het kunstobject was een tijd lang in bruikleen van het Arsenaal (een toeristische attractie met onder meer een piratenpark en zeeaquarium in Vlissingen). Sinds oktober heeft deze attractie echter definitief de deuren gesloten: het pand zal omgebouwd worden tot een hotel. Om die reden moest het beeld verhuisd worden naar de opslaglocatie van het museum.

verhuizing terracotta beeld michiel de ruyter
Verhuizing terracotta beeld

Michiel de Ruyter.
verhuizing terracotta beeld Michiel de Ruyter

Precisieklus

Voorafgaand aan de verhuizing werd het terracotta beeld zorgvuldig ingepakt door de verhuizers. Voor de verhuizing kon er, gezien de omvang en totale gewicht, geen gebruik worden gemaakt van de lift in het pand. Zodoende werd besloten om het beeld via het raam naar buiten te takelen. Dit was een behoorlijke precisieklus, aangezien de opening van het raam net groot genoeg was om de kist er doorheen te takelen. Hierbij werd dan ook de hulp ingeschakeld van Aarnoutse Transport.

Vervolgens vervoerde Mondial Vogel Verhuizingen het beeld naar de opslaglocatie van het museum, te vinden op een industrieterrein in Nieuwdorp, waar het weer werd uitgepakt.

De Provinciale Zeeuwse Courant deed verslag van deze bijzondere verhuizing. Kijk voor een impressie (inclusief een filmpje) op de site van PZC.

verhuizing terracotta beeld Michiel de Ruyter
Mondial Vogel Verhuizingen werkt voor het museum in Vlissingen
verhuizing kunstobject van honderden kilo's