Mondial Vogel steunt sponsoractie voor basisscholen in Suriname

De stichting ‘Kinderen van Nieuw Aurora’ heeft de afgelopen tijd allerlei spullen ingezameld voor basisscholen in de binnenlanden van Suriname. Dankzij de bijdragen van Zeeuwse basisscholen en de bibliotheek in Vlissingen kan er weer een container gevuld worden met onder meer meubilair en duizenden boeken. Met hulp van diverse sponsoren, zoals Mondial Vogel Verhuizingen, kunnen de spullen vervoerd worden.

Eén schriftje per schooljaar voor een leerling, meubilair dat zestig jaar oud is en bijna geen lesmateriaal: op basisscholen in Nieuw Aurora en omgeving is er een groot tekort aan bijna alles. De stichting Kinderen van Nieuw Aurora is in het leven geroepen om te helpen om het kwaliteitsniveau van het onderwijs te verbeteren.
Pim van Kampen is de initiatiefnemer van deze stichting. Als bestuurder bij de gefuseerde scholengroep Albero heeft hij een echt onderwijshart. “Samen met mijn vrouw reizen we veel. Overal waar we komen ga ik altijd op zoek naar een basisschool, gewoon om even te kijken hoe het er aan toe gaat. Mensen reageren daar altijd enthousiast op en geven graag een rondleiding.” Tijdens een reis door Suriname bezocht Pim diverse scholen waar hij schrok van de omstandigheden. “Ze hebben bijna niks om goed les te kunnen geven. Terwijl wij regelmatig schoolspullen over hebben.”

De spullen die vorig jaar werden ingezameld worden in Suriname per boot naar de basisscholen gebracht.

Inzamelingsactie

Vorig jaar werd er voor het eerst een actie gehouden, waarbij meubilair, schoolmateriaal, maar ook kleding en speelgoed werd ingezameld. Om alles transparant te laten verlopen werd er een stichting opgericht. Afgelopen zomer kon de eerste container naar de binnenlanden van Suriname vervoerd worden. Op dit moment is er alweer genoeg ingezameld om een tweede container te vullen. Zo heeft de stichting bijvoorbeeld 8000 boeken gekregen van de bibliotheek in Vlissingen.
Mondial Vogel Verhuizingen levert het sealmateriaal om de boeken waterdicht te verpakken. Daarnaast zullen zij de boeken naar de container in Goes vervoeren. “Het is een mooie manier om deze spullen een tweede leven te geven op scholen waar ze er ontzettend blij mee zijn. Wij dragen daarom graag ons steentje bij”, vertelt Hans Haverkort van Mondial Vogel Verhuizingen.

Basisscholen

Pim heeft goede lokale contacten in Suriname om er zeker van te zijn dat alle spullen op de in totaal tien basisscholen terecht komen. Hij zal daarnaast zelf één keer per jaar op bezoek gaan bij de scholen. Met het leveren van een tweede container houdt het wat Pim betreft niet op. “Waar we naar willen streven is dat er elk jaar een groep studenten vanuit Nederland daar naar toe gaat om ondersteuning te bieden. Daarnaast willen we ook duurzame hulp bieden op een ander vlak: door het realiseren van installaties met zonnepanelen. Midden in de jungle is er niet altijd elektriciteit en met zonnepanelen zouden de scholen enorm geholpen zijn.”
Kortom: er zijn genoeg plannen voor de toekomst. Pim is dankbaar voor alle hulp die de stichting tot nu toe heeft gekregen, onder andere van Supermaritime Nederland en Hogeschool Zeeland.

Meer informatie over de stichting is te vinden op www.kinderenvannieuwaurora.nl.