Mondial Vogel sponsort verhuizing Rode Kruis (afdeling Kapelle)

Mondial Vogel Verhuizingen heeft het Rode Kruis (afdeling Kapelle) gesponsord door deze club te verhuizen naar het nieuwe onderkomen. De vereniging geeft sinds vorige week les op een andere locatie, gebouw Pomona in Kapelle.

Het Rode Kruis Kapelle was de afgelopen jaren te vinden in het gebouw De Basis. Nadat de gemeente besloot om het pand te verkopen volgde een zoektocht naar een nieuwe, geschikte locatie. Deze werd gevonden bij woonzorgcentrum Pomona, waar de club een zaal kan huren om de EHBO-lessen te geven. Deze ruimte biedt alle faciliteiten die nodig zijn om de cursussen te kunnen geven. “Ons motto is ‘iedereen aan de EHBO’. We geven op onze locatie les aan volwassenen en verder verzorgen we cursussen op basisscholen voor leerlingen van groep 8”, vertelt Esther Castel. Het aanbod van EHBO-lessen voor volwassenen is uitgebreid: zo wordt er onder meer ‘EHBO voor baby’s en kinderen’, ‘wandelletsel’ en ‘reanimeren’ gegeven. Op de website www.rodekruis.nl/kapelle is een volledig overzicht te vinden.

Hulpverlening

Naast het geven van EHBO-lessen heeft het Rode Kruis in Kapelle tevens een andere belangrijke taak: de vrijwilligers verzorgen hulpverlening bij evenementen. Zo zijn ze onder meer aanwezig op sportevenementen, braderieën en herdenkingen. Mondial Vogel Verhuizingen heeft aangeboden alle materialen die de vrijwilligers nodig hebben voor evenementenhulpverlening en het geven van EHBO-cursussen te verhuizen van De Basis naar de nieuwe opslagruimte. “Het is ontzettend fijn dat Mondial Vogel Verhuizingen ons wil helpen met de verhuizing. Wij willen hen hier hartelijk voor bedanken.”

Mondial Vogel Verhuizingen is een verhuisbedrijf met een sociaal hart. Regelmatig worden er lokale goede doelen gesponsord. Zo ondersteunt het familiebedrijf de Speelgoedbank Zeeland en de stichting Kinderen van Nieuw-Aurora. Kijk voor meer informatie op www.vogel-verhuizingen.nl.